Abstract sau realism? Manechinele - adevărate opere de artă!

Abstract sau realism? Manechinele - adevărate opere de artă!

În ultima noastră postare pe blog, în care explicăm procesul de proiectare a manechinelor, am menționat că acestea pot adopta diverse forme: abstracte, realiste sau o combinație a ambelor. Dar ce determină alegerea finală a stilului? Ce diferențiază aceste forme una de cealaltă?

Realismul - omagiu adus frumuseții corpului uman

Stilul realist în industria manechinelor se referă în principal la cap și față. Sculptorii încearcă să redau cât mai precis fiecare detaliu, astfel încât să semene cu un chip uman și să exprime emoții, în ciuda staticității lor. Bogăția detaliilor nu se referă doar la partea superioară a corpului - modelele speciale de manechine realiste pot avea chiar și contururi ale venelor, deși acestea sunt realizate doar în cazul comenzilor personalizate din cauza timpului necesar pentru realizare.

Întreaga siluetă a expozitorului realist este creată conform principiilor anatomiei. Poza adoptată reprezintă fidel posibilitățile corpului uman - înclinarea încheieturii mâinii determină poziția brațului, iar aceasta influențează poziția întregii siluete. Ca exemplu, prezentăm o manechină feminină din colecția INDIVIDUAL REALISTIC. Torsul este ușor rotit în stânga, piciorul stâng face un pas în față, iar piciorul drept este mult în spate. Brațul stâng este întins și ascuns în spate, iar mâna dreaptă este îndoită la cot, cu palma aproape de față, într-o poziție adorabilă și modernă inspirată de pozițiile clasice ale unui supermodel. Când întâlnești privirea ochilor îndreptați spre tine, îți dai seama imediat că nu este un om?

Abstractul - visul fiecărui artist

De menționat este faptul că pozițiile realiste apar și în manechinele realizate în stil abstract. Efectul detaliilor extraordinare menționate mai sus poate fi observat, printre altele, în linia ICON ABSTRACT, numele căreia reflectă forma adoptată - chiar dacă în cazul acestui tip de manechine, vei observa o capul oval neobișnuit sau lipsa nasului și a ochilor.

Fiecare artist visează să-și demonstreze creativitatea și să creeze o operă neconvențională. În cazul manechinelor, tocmai stilul abstract oferă ocazia de a-ți lăsa imaginația să zboare. Totuși, întregul proiect trebuie să fie coerent și să reflecte conceptul principal al liniei respective. Deci, nu este vorba de o combinație aleatorie de detalii abstracte, ci de o concepție bine gândită.

manekin abstrakcyjny

Manechinele abstracte se remarcă prin următoarele caracteristici:

  • Cap oval,
  • Lipsa ochilor, nasului și gurii,
  • Gât excesiv de lung,
  • Membre alungite,
  • Forme geometrice,
  • Libertate în proporții (de exemplu, degete prea lungi în comparație cu palma).

Manechinele abstracte atrag atenția clienților, fascinează și stârnesc curiozitatea. Așa cum este cazul colecției IN TOUCH, care personifică independența și încrederea femeilor moderne. Pozițiile încărcate de emoții creează o sinergie perfectă cu stilul abstract al expozitoarelor.

Semi-abstractul, compromisul perfect

În portofoliul nostru avem și colecții semi-abstracte, care combină caracteristicile stilului realist și al celui abstract. Linia NEXT prezintă siluete feminine cu o linie de corp frumos sculptată, precum și contururi clare ale feței, nasului și ochilor. Simetria geometrică a pozelor adoptate le face mai dinamice și mai asemănătoare oamenilor.

Pe de altă parte, colecția semi-abstractă ONE CLASSIC este mai mult într-un stil static. Minimalismul dominant se potrivește perfect cu stilurile în nuanțe închise, care subliniază simplitatea și eleganța întregii compoziții.

manekin semi-abstrakcyjny

Frumusețe excepțională. Manechinele, opere de artă

Fiecare linie de manechine are sufletul său și o poveste. Nimic nu se creează întâmplător - fiecare detaliu este adesea rezultatul a numeroase ore de analiză, idei și încercări. Ne străduim ca colecțiile unice de la MORE Mannequins să povestească această istorie. Vrem ca produsele noastre să fie mai mult decât simple manechine. Să fie adevărate opere de artă - și suntem bucuroși că reușim în continuare să atingem acest obiectiv!